Ranka Tanasić Barlov

ranka tanasic barlov

Ranka Tanasić Barlov 24. novembra 1979. u Kikindi. Odrasla je u Ruskom Selu, a u Beograd je došla kao student prava, sa malim ambicijama i velikim snovima.

U svet književnosti zakoračila je 2012. godine, romanom ,,Gde da odem da te ne volim“, životnom pričom koja je ostavila neizbrisiv trag u njenom životu i osmelila je da napiše prvi roman.
Roman ,,Život na gram“, autorkin drugi roman, objavljen 2014. godine donosi potresnu priču o surovom svetu narkomanije.
,,Kada se ponovo sretnemo“( IK Urban art) objavljen 2016. godine , autorkin treći roman progovara o krađi beba u porodilištima, o borbi za istinu i pravdu, bezuslovnoj majčinskoj ljubavi koja ne zastareva za razliku od zakona i presuda.
„U magli laži“ (IK Samo korak) objavljen 2020. godine, autorkin četvrti četvrti roman govori o ljubavi, izdaji, beskrupuloznoj borbi za starateljstvo. Nakon čitanja ovog romana svako će sebi postaviti pitanje: „Da li dobro poznajemo one koje volimo?“.
Ranka Tanasić Barlov po zanimanju je diplomirani pravnik. Radi kao sekretar u Osnovnoj školi ,,Milena Pavlović Barili“, u Beogradu. Udata je za Saleta i majka jednog plavookog Nestora.